Nieuws

'Speciale clausule gooit roet in het eten voor Barça-overgang Azpilicueta'

'Speciale clausule gooit roet in het eten voor Barça-overgang Azpilicueta'

31-03-2022 16:03

César Azpilicueta lijkt zijn transfervrije status kwijt te zijn. Sky Sports weet te melden dat er een clausule in het contract van de Spaanse verdediger in werking is getreden, waardoor hij nu niet meer gratis kan vertrekken bij Chelsea.

Het gaat om een clausule waarin staat dat er een automatische contractverlenging plaatsvindt als de rechtsback annex centrale verdediger voldoende wedstrijden voor Chelsea speelt. Volgens Sky Sports is dat nu zo ver. De Spanjaard speelde dit seizoen 35 officiële duels voor de Londenaren, waar hij sinds 2012 onder contract staat.

Deze clausule lijkt Azpi’s transfervrije overgang naar FC Barcelona te verpesten. Er wordt al maandenlang gespeculeerd dat de aanvoerder van de ploeg van Thomas Tuchel naar Catalonië zou vertrekken. De club van Frenkie de Jong en consorten is door de financiële problemen erg bedrijvig op de transfervrije markt. Eerder werd via Sergio Busquets al bekend dat Franck Kessié deze zomer gratis overkomt van AC Milan, terwijl de afgelopen transferperiodes ook Memphis Depay, Eric García, Pierre-Emerick Aubameyang, Dani Alves én de inmiddels gestopte Sergio Agüero gratis werden gehaald.