Nieuws

Wéér geen Boadu bij Jong Oranje: 'Dit risico kunnen we ons niet permitteren'

Wéér geen Boadu bij Jong Oranje: 'Dit risico kunnen we ons niet permitteren'

22-03-2022 16:21

Nadat Myron Boadu in november nog vanwege disciplinaire redenen ontbrak bij Jong Oranje, is de aanvaller volgens Erwin van der Looij dit keer om een andere reden niet opgeroepen voor het EK-kwalificatieduel met Zwitserland.

"Myron komt terug van een lange blessure", aldus de bondscoach van Jong Oranje tegenover Voetbal International. "We hebben contact gehad met Monaco en Myron. Zij zeggen: "Hij is op dit moment nog niet fit genoeg om volledige wedstrijden te spelen"."

"Met Brian Brobbey hebben we nog een spits die maar beperkt inzetbaar is. We spelen twee wedstrijden in een korte tijd. Dan kunnen we het ons niet permitteren om twee twijfelgevallen te selecteren. Myron staat stand-by", aldus Van der Looij. Ook Anderlecht-spits Joshua Zirkzee is opgeroepen.

Het niet selecteren van Boadu heeft niets meer te maken met de eerdere incidenten. De spits van AS Monaco werd in november niet geselecteerd voor het eerste duel met Zwitserland.  "Iedere jonge speler kan een keer een fout maken, de mist ingaan. Dat gaat altijd met ups en downs. Dat hoort er ook bij."