Nieuws

Van Gaal moet in isolatie op trainingskamp Oranje: bondscoach test positief

Van Gaal moet in isolatie op trainingskamp Oranje: bondscoach test positief

22-03-2022 11:12 Laatste update: 12:55

Louis van Gaal is besmet geraakt met het coronavirus, meldt het officiële twitteraccount OnsOranje. De bondscoach moet in isolatie en het is onzeker of hij aanstaande zaterdag tegen Denemarken op de bank kan plaatsnemen.

Van Gaal kreeg dinsdagochtend een positief testresultaat voor zijn kiezen en zal de komende dagen in isolatie gaan in Woudschoten, de plek waar Oranje zich voorbereidt op de oefenduels tegen Denemarken en Duitsland. Assistent-trainers Danny Blind, Henk Fraser en Frans Hoek zullen de leiding van Van Gaal overnemen.

De kans is aanwezig dat de oefenmeester de wedstrijd van het Nederlands elftal niet van dichtbij zal meemaken. Zaterdag speelt het Nederlands elftal in eerst tegen Denemarken, waarna Duitsland op dinsdag de tegenstander zal zijn.

Opmerkelijk is dat Van Gaal ook niet op de bank zat in de laatste wedstrijd van Oranje tegen Noorwegen, waarin het een ticket voor het WK bemachtigde. De bondscoach kampte toen met een heupblessure, maar zat wel op de tribune in De Kuip.