Nieuws

The Athletic: Bayern, Liverpool, Arsenal én FC Barcelona willen Gakpo binnenhalen

The Athletic: Bayern, Liverpool, Arsenal én FC Barcelona willen Gakpo binnenhalen

21-03-2022 14:28 Laatste update: 17:51

Cody Gakpo staat op de radar bij vier internationale topclubs. Volgens het doorgaans betrouwbare The Athletic weet de PSV'er zich in de belangstelling van Liverpool, Arsenal, Bayern München én FC Barcelona. Volgens het medium wordt er bij die ploegen intern gesproken over de mogelijke komst van de aanvaller.

In een eerder stadium verlengde Gakpo zijn contract bij de Eindhovenaren nog tot medio 2026. Bij dat akkoord zou PSV met de international van Oranje afspraken hebben gemaakt over een mogelijke transfer in de toekomst.

The Athletic weet dat PSV de vraagprijs voor Gakpo op veertig miljoen euro heeft bepaald. De onderhandelingen zijn volgens het Britse platform nog niet geopend door één van de geïnteresseerde clubs. Voor Bayern München hangt een eventuele komst van de sterspeler van de Brabanders samen met de toekomst van Serge Gnabry. De Duitser heeft zijn in 2023 aflopende verbintenis nog altijd niet verlengd.

Dit seizoen is Gakpo tot nu toe goed geweest voor zestien treffers en veertien assists in 36 officiële optredens. Hij doormaakt in cijfermatig opzicht zijn beste jaargang sinds zijn doorbraak bij PSV. Momenteel is de aanvaller geblesseerd, na een grove charge in het Conference League-duel met FC Kopenhagen. Desalniettemin is hij wel naar Zeist afgereisd om zich te melden bij het Nederlands elftal.

De ploeg van bondscoach Louis van Gaal neemt het in het komende interlandblok op tegen Denemarken op 26 maart. Drie dagen later staat een ontmoeting met Duitsland op het programma.