Nieuws

Opmerkelijk: Ter Stegen ruimt plekje in voor Heracles-doelman in zijn droomelftal

Opmerkelijk: Ter Stegen ruimt plekje in voor Heracles-doelman in zijn droomelftal

21-03-2022 11:40 Laatste update: 17:25

FC Barcelona-doelman Marc-André Ter Stegen heeft een wel heel bijzonder plekje ingeruimd voor Janis Blaswich. De keeper van Heracles Almelo staat in het 'droomelftal' van de international van Duitsland.

De Duitse voetbalbond vraagt Ter Stegen om zijn favoriete elftal op te stellen van spelers met wie hij samen heeft gespeeld. Voor de plek tussen de palen kiest de Blaugranas-sluitpost verrassend voor Blaswich. In het verleden speelde het tweetal samen bij Borussia Mönchengladbach.

Zo vindt Blaswich zich terug in een elftal bestaande uit (voormalig) internationale topspelers zoals Xavi Hernández, Andrès Iniesta en Sergio Busquets. Ook heef Ter Stegen een plekje ingeruimd voor Frenkie de Jong.

Na afloop van dit seizoen verruilt Blaswich Heracles Almelo voor een avontuur bij RB Liepzig. De doelman heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij Die Roten Bullen. In zijn periode in Overijssel groeide hij uit tot aanvoerder en kwam hij tot op heden 110 keer uit voor de hoofdmacht. Momenteel is Blaswich geblesseerd.