Hofland hekelt arbitrage na late remise: 'Ik vind het heel discutabel'

21-03-2022 08:51 Laatste update: 08:54

Kevin Hofland leek lange tijd te stunten tegen AZ in zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van Willem II. De kersverse trainer van de Tricolores zag de Alkmaarders echter in de blessuretijd langszij komen en betwijfelt of de VAR juist heeft gehandeld tijdens de wedstrijd.

Na doelpunten van Ché Nunnely en Elton Kabangu zat Willem II in eigen huis op rozen tegen favoriet AZ. Na ruim een half uur maakte Bruno Martins Indi uit een hoekschop de 2-1, maar werd verdediger Derrick Köhn geblokt. Video-arbiter Erwin de Graaf zag geen reden om scheidrechter Rob Dieperink naar het scherm te roepen om naar het incident te kijken.

"Ik ben hier ziek van, zeker ook richting mijn spelers", zegt een verbouwereerde Hofland in gesprek met het Brabants Dagblad. "De uitleg die ik kreeg, was dat de corner nog niet was genomen. En dan maakt het dus blijkbaar niet uit."

Hofland voelde zich vooral benadeeld door een moment vlak voor rust. Frank Heerkens werd de voet dwarsgezet in het strafschopgebied van de tegenstander. "Als dit op het middenveld gebeurt, is het 100 procent zeker een overtreding. Ik vind het heel discutabel, wat er in het algemeen de laatste tijd allemaal gebeurt met de VAR', stelt de trainer.