Nieuws

Tweede Feyenoord-verdediger moet Conference League-duel laten schieten door corona

Tweede Feyenoord-verdediger moet Conference League-duel laten schieten door corona

17-03-2022 07:38 Laatste update: 11:04

Marcus Pedersen zal niet in actie komen in het duel tussen Feyenoord en Partizan Belgrado. De verdediger is slachtoffer van de corona-uitbraak bij de Rotterdammers, weet het Algemeen Dagblad te melden. Eerder werd al bekend dat trainer Arne Slot en verdediger Gernot Trauner besmet zijn met het virus. 

Feyenoord wist in Servië (2-5) een grote stap te zetten naar de kwartfinale van de Conference League, maar zal moeten nadenken over welke spelers donderdagavond gaan verschijnen. Tyrell Malacia, Guus Til en Fredrik Aursnik staan op scherp in het Europese toernooi en lopen kans de kwartfinale te missen. Daarnaast wacht koploper Ajax op zondag in De Klassieker. 

De Rotterdammers zullen balen van het moment waarop het coronavirus toeslaat: dinsdag maakte de club al bekend dat Justin Bijlow onder het mes moet voor een blessure en de rest van het seizoen is uitgeschakeld. Aangezien trainer Slot thuis zit met het coronavirus, neemt assistent-trainer John de Wolf donderdag de honneurs waar.

De Wolf maakte woensdag op de persconferentie al duidelijk dat De Klassieker van zondag deze week op de tweede plaats komt: "Wie er dan wel en wie er niet bij kunnen zijn (tegen Ajax, red.), dat zien we dan wel", sprak de assistent-trainer. Feyenoord en Partizan treffen elkaar in De Kuip. Er wordt om 21.00 uur afgetrapt.