Nieuws

'Real Madrid gaat Haaland binnenkort contracteren voor 130 miljoen euro'

'Real Madrid gaat Haaland binnenkort contracteren voor 130 miljoen euro'

15-03-2022 14:53 Laatste update: 14:55

De interesse van Real Madrid in Erling Haaland neemt concrete vormen aan, volgens Marca-journalist Ramón Álvarez de Mon. De clubwatcher van De Koninklijke weet dat een delegatie van de Duitse topclub nog deze week naar Madrid afreist om te onderhandelen over een transfer van het Noorse wonderkind.

Het is denkbaar dat er op korte termijn een akkoord tussen beide clubs wordt bereikt, denkt De Mon. In een eerder stadium leek het erop dat Real Madrid Haaland pas in 2023 wilde binnenhalen, omdat Karim Benzema nog altijd onomstreden is in de punt van de aanval. Volgens de journalist maakt Haaland zich geen zorgen om een eventuele komst van Kylian Mbappé naar de Spaanse hoofdstad.

De doelpuntenmachine uit Noorwegen zou echter geen interesse hebben in een langer verblijf bij BVB en zijn zinnen hebben gezet op een zomerse transfer naar de koploper van Spanje. Met de komst van Haaland zou in totaal een bedrag van 350 miljoen euro gemoeid zijn, volgens Marca. Een bedrag van 130 miljoen euro zou nodig zijn om zijn contract bij Dortmund af te kopen. De overige 220 miljoen euro is nodig om het zesjarige contract dat voor hem klaarligt te betalen.

Sinds zijn komst naar Die Borussen vindt Haaland vrijwel altijd het net. In tachtig wedstrijden was de spits tot nu toe goed voor evenveel doelpunten. Daarnaast bereidde hij twintig treffers voor.