Nieuws

Willem II bevestigt komst Hofland als nieuwe hoofdtrainer

Willem II bevestigt komst Hofland als nieuwe hoofdtrainer

14-03-2022 13:16 Laatste update: 14:29

De kogel is door de kerk: Kevin Hofland is door Willem II aangesteld als nieuwe trainer van de Tilburgers. De Tricolores hebben nog acht wedstrijden de tijd om van de zestiende plaats af te komen in de Eredivisie

Dat laat de club weten via de officiële kanalen. Maandagochtend wist De Telegraaf al te melden dat de komst van Hofland zeker was, maar nu bevestigt de club het nieuws. Afgelopen week werd Fred Grim ontslagen na tegenvallende resultaten en nam Denny Landzaat het tijdelijk over als interim-trainer. Het debuut van Landzaat verliep niet soepel en Willem II ging met 1-0 onderuit tegen directe concurrent Fortuna Sittard. 

Aan Hofland is het de taak de Tilburgers in de Eredivisie te houden. De nieuwe trainer tekent een contract tot het einde van het seizoen. De 42-jarige oefenmeester was eerder trainer bij de jeugd van PSV en Fortuna Sittard. Hofland was ook assistent-trainer van Mark van Bommel bij VfL Wolfsburg. Als voetballer speelde Hofland onder andere bij PSV, Feyenoord en Wolfsburg.