Nieuws

Neuer keert terug in Bayern-selectie, Kristensen en Wöber starten bij Salzburg

Neuer keert terug in Bayern-selectie, Kristensen en Wöber starten bij Salzburg

08-03-2022 20:18 Laatste update: 22:19

Manuel Neuer is op tijd hersteld voor het Champions League-duel tussen Bayern München en Red Bull Salzburg op dinsdagavond. Oud-Ajacieden Maximilian Wöber en Rasmus Kristensen beginnen aan de aftrap bij de bezoekers. De eerste wedstrijd eindigde in 1-1 in Oostenrijk. 

Neuer onderging op 6 februari een operatie aan de knie en was de afgelopen weken druk bezig met herstellen. Aanvankelijk was het de vraag of de ervaren sluitpost deel kon nemen aan het belangrijke Champions League-duel, maar nu verschijnt de doelman dus toch in de basis bij Der Rekordmeister

Bayern treedt aan in de sterkste opstelling. Robert Lewandowski wordt bijgestaan door Leroy Sané en Thomas Müller. In de vorige speelronde maakte Müller een bijzonder eigen doelpunt tegen Bayer Leverkusen. Serge Gnabry en Kingsley Coman moeten voor de aanvoer zorgen op de flanken. Niklas Süle kan wederom op een basisplaats rekenen, ondanks zijn aanstaande overstap naar Borussia Dortmund. Trainer Julian Nagelsmann zei de verdediger niet te benadelen en lijkt zich aan zijn woord te houden.

Max Wöber vormt met Oumar Solet het centrale blok achterin, terwijl Rasmus Kristensen de rechtsbackpositie bekleedt. Karim Adeyemi en Chukwubuike Adamu moeten met Brendan Aaronson voor het gevaar zorgen aan de kant van Salzburg. 

In Oostenrijk bleef de strijd onbeslist, waardoor beide ploegen nog kans maken om de kwartfinale van het miljardenbal te bereiken. De wedstrijd tussen Bayern en Salzburg begint om 21.00 uur in de Allianz Arena.