Nieuws

Booy in openhartig interview na herseninfarct: 'Ik ben een geluksvogel'

Booy in openhartig interview na herseninfarct: 'Ik ben een geluksvogel'

05-03-2022 19:22 Laatste update: 20:16

Foeke Booy werd vorig jaar uit het niets getroffen door een herseninfarct. De Fries was enkele maanden uit de roulatie en beseft dat hij goed is weggekomen. Tegenwoordig is Booy weer werkzaam bij SC Cambuur.

Voor Booy was het in begin juli een zondag als geen andere. "Ik zat op de bank en heb nog gezegd: volgens mij gaat er iets niet goed. Dat is het enige wat ik nog weet. Het kwam als een donderslag bij heldere hemel. In een seconde tijd staat je leven compleet op zijn kop", vertelt hij. "Ik was niet buiten bewustzijn, maar gaf geen sjoege meer. Ik werd van het ene op het andere moment doof en blind. Ik heb niks meer gehoord of gezien. Door wat mijn vrouw me later heeft verteld, is het puzzeltje in elkaar gevallen, want het is allemaal compleet aan me voorbij gegaan", vertelt een openhartige Booy in een uitgebreid interview met De Telegraaf

"Dat mijn vrouw meteen 112 heeft gebeld, waardoor ik snel in het ziekenhuis was en de juiste medicatie kon worden toegepast, heeft ervoor gezorgd dat ik ben zoals ik nu ben. Ik heb er helemaal niets aan overgehouden", stelt de technisch manager van Cambuur. "Ik ben vrij snel naar het revalidatiecentrum gegaan. Als je daar bent en je ziet mensen om je heen, die bijvoorbeeld verlammingsverschijnselen hebben, dan besef je, dat je je handen mag dichtknijpen, als je er zo van afkomt", besluit een geschrokken Booy. 

Het Cambuur van Booy staat op een indrukwekkende achtste plaats in de Eredivisie. De kans is zelfs aanwezig dat de club uit Leeuwarden aan het einde van het seizoen play-offs voor Europees voetbal bewerkstelligt.