Nieuws

'Abramovic schuift aan bij vredesonderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland'

'Abramovic schuift aan bij vredesonderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland'

28-02-2022 13:46

Bij de onderhandelingen over pogingen de oorlog tussen Oekraïne en Rusland voortijdig te beëindigen is Roman Abramovic betrokken. De regering van het eerstgenoemde land verzocht de miljardair hiertoe. Binnen de internationale gemeenschap staat de vermogende Rus bekend als vertrouweling van president Vladimir Poetin.

Een woordvoerster van de Oekraïense delegatie in Belarus, waar het overleg plaatsvindt, bevestigt de betrokkenheid van de afgetreden clubeigenaar van Chelsea. "Ik kan bevestigen dat Roman Abramovich is benaderd om een bijdrage te leveren aan de gesprekken over een vreedzame oplossing en daar heeft hij positief op gereageerd", vertelt de dame aan persbureau Reuters. Om de onderhandelingen niet in de weg te zitten, weigert ze verder in details te treden. 

Zondag kondigde Abramovich in een summier statement zijn vertrek als clubeigenaar aan. Het lijkt vooral een aankondiging voor de bühne te zijn. Eerder kondigden diverse westerse kampen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie, verregaande maatregelen te treffen tegen Rusland. Ook vermogende Russen zouden niet buiten schot blijven. Met zijn afscheid lijkt hij voor te sorteren op eventuele consequenties voor Chelsea.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s