Liverpool wint League Cup na fatale misser van Kepa

27-02-2022 20:59

Liverpool heeft op Wembley de eerste prijs van het seizoen gepakt. The Reds wisten na een bloedstollende strafschoppenserie af te rekenen met Chelsea.

Het was een wonder dat er na negentig minuten spelen nog steeds 0-0 op het scorebord stond. Na afgekeurde goals en veel gecreëerde kansen moest er toch verlengd worden. Ondanks opnieuw twee afgekeurde goals, zorgde de verlenging nog steeds niet voor de beslissing. Nadat Chelsea-manager Thomas Tuchel zijn eerste doelman Édouard Mendy wisselde voor Kepa Arrizabalaga, kon de strafschoppenserie van start gaan.

Dit beloofde een spectaculaire reeks te worden. Zo werd de ingevallen Kepa gepasseerd door een panenka van Fabinho, schoot Virgil van Dijk zijn penalty overtuigend in de bovenhoek en maakten ook alle andere veldspelers geen fout vanaf de penaltystip. Nadat ook de laatste twee nemers wisten te scoren, was het bij een 10-10 tussenstand tijd voor de keepers. Waar Liverpool-goalie Caoimhín Kelleher Kelleher deed wat hij moest doen, miste uitgerekend Kepa de laatste penalty waardoor Liverpool de winnaar is van de League Cup.