Teleurstellend PSV wint tegen tiental van Sparta na slechte eerste helft

27-02-2022 16:18 Laatste update: 16:40

PSV heeft zich zondagmiddag bijna in de vingers gesneden tegen Sparta Rotterdam. Een onthutsende eerste helft werd voor de Eindhovenaren verbloemd door een rode kaart aan de kant van Sparta. Uiteindelijk namen de bezoekers drie punten mee uit Rotterdam: 1-2.

PSV begon zwak aan de uitwedstrijd en wist maar weinig te creëeren in de openingsfase. De nummer twee van de Eredivisie maakte in de eerste helft een fletse indruk en kwam in de 32ste minuut op achterstand. Ibrahim Sangaré verdedigde te laconiek uit en enkele seconden later schoot Lennart Thy de 1-0 binnen. Na de openingstreffer werd er in de eerste helft niet meer gescoord en gingen de ploegen met een stand van 1-0 rusten.

In de tweede helft wist PSV dat er iets aan het spelbeeld moest veranderen, maar werden de Eindhovenaren door Arno Verschueren in het zadel geholpen: de Belg had een onnodige tackle van achter in huis en raakte Eran Zahavi. De Spartaan mocht na een klein uur met een directe rode kaart vertrekken. Sparta moest nog ruim een half uur verder met tien man en kon de ruimtes niet meer belopen. Enkele minuten na de rode kaart zorgde Mauro Júnior met een heerlijke knal voor de gelijkmaker op aangeven van Joey Veerman.

Ruim twintig minuten voor tijd was het Ritsu Doan die voor de bevrijdende 1-2 zorgde aan de kant van PSV. In de wedstrijd werden veel overtredingen gemaakt en PSV had het lastig met het fysieke spel van Sparta. Na de treffer van Doan werd er niet meer gescoord en zal de ploeg uit Eindhoven de wedstrijd zo snel mogelijk willen vergeten.

Door de nederlaag van Feyenoord op zondag staat PSV nu vier punten los van de Rotterdammers. PSV kruipt ook dichterbij Ajax en brengt het verschil naar twee punten. De Amsterdammers moeten zondagmiddag echter nog spelen tegen Go Ahead Eagles en kunnen de marge weer naar vijf punten vergroten. Sparta blijft voorlaatste staan en heeft evenveel punten als hekkensluiter PEC Zwolle.