Nieuws

'Barcelona wil Ajax-back toevoegen, ook Haaland staat op lijstje'

'Barcelona wil Ajax-back toevoegen, ook Haaland staat op lijstje'

25-02-2022 22:12

FC Barcelona wil de komende zomer twee grote namen toevoegen aan de selectie. Onlangs was de club in het geheim in gesprek met zaakwaarnemer Mino Raiola voor de diensten van Noussair Mazraoui (Ajax) en Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund). Mazraoui is volgend jaar transfervrij op te halen, terwijl voor Haaland flink de portemonnee moet worden getrokken. 

Met dat nieuws pakt De Telegraaf uit. Clubvoorzitter Joan Laporta en adviseur Jordi Cruijff spraken in het diepste geheim met de bekende zaakwaarnemer. Aangezien het contract van Mazraoui afloopt kan de vleugelverdediger rekenen op interesse van buitenlandse clubs. Naast Barcelona was Borussia Dortmund al eerder geïntereseerd in de diensten van de Ajacied. 

Barcelona sloeg in de afgelopen winterperiode al toe op de transferlijst en wist onder meer Pierre-Emerick Aubameyang en Adama Traoré toe te voegen aan de selectie. Sinds het nieuwe jaar is Barcelona bezig aan een goede reeks en wist het onder meer af te rekenen met SSC Napoli in de Europa League. Enkele weken geleden ging het gerucht dat Barcelona-verdediger en oud-Ajacied Sergiño Dest terug zou keren naar Amsterdam, maar dat bleek al snel niet het geval.