Wedstrijdverslag

Manchester United steelt gelijkspel op bezoek bij Atlético: Elanga reddende engel

Manchester United steelt gelijkspel op bezoek bij Atlético: Elanga reddende engel

23-02-2022 23:01 Laatste update: 23:58

Manchester United heeft op de valreep een gelijkspel weten te bewerkstelligen tegen Atlético Madrid. Een late treffer van Anthony Elanga zorgde voor opluchting bij de Engelsen, die gedurende de wedstrijd maar weinig in te brengen hadden tegen de aanvallende dadendrang van de Spanjaarden.

David de Gea - die speelde tegen zijn voormalig werkgever - mocht al na zeven minuten de bal uit het net halen. Portugees wonderkind João Felix, die sinds zijn komst naar Atlético maar mondjesmaat weet te overtuigen, kopte een scherp aangesneden voorzet snoeihard raak. Sime Vrsaljko was vlak voor de theepauze dicht bij een verdubbeling van de marge: de inzet van de wingback spatte uiteen op de lat.

Manchester United kwam (wederom) erg matig voor de dag. Interim-manager besloot om jongeling Elanga in te brengen in de hoop het tij te keren. Bruno Fernandes had een uitstekende steekpass in huis en de negentienjarige Zweed rondde koelbloedig af: Jan Oblak was kansloos. Antoine Griezmann leek vervolgens tot held van de avond uit te groeien, maar ook zijn inzet eindigde op het aluminium.

Zo zat het Atlético niet mee in een de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League. Op 15 maart volgt de return op Old Trafford.