Nieuws

Kritiek op De Ligt: 'Een cruciale fout waar hij verantwoordelijk voor is'

Kritiek op De Ligt: 'Een cruciale fout waar hij verantwoordelijk voor is'

23-02-2022 08:30 Laatste update: 09:08

Dirk Kuyt is kritisch op het optreden van Matthijs de Ligt bij het doelpunt van Villarreal CF tegen Juventus. De Oranje-international 'zag de treffer gebeuren' volgens Kuyt.

Dat zegt hij bij RTL. Ook middenvelder Adrien Rabiot moet het ontgelden. "Je hebt eerst Adrien Rabiot, die zijn man laat lopen", begint Kuyt zijn verhaal.

"Dan heb je De Ligt, die het eigenlijk ziet gebeuren. Die moet de ruimte tussen hem en zijn back (Mattia De Sciglio, red.) verkleinen", vervolgt de voormalig aanvaller. "Dan zie je drie centrale verdedigers op een paar vierkante meter staan. Wij hebben in 2014 nog bij Van Gaal geleerd, toen ik verdediger was, dat de onderlinge afstand maximaal vijf meter mag zijn. Dat gaat hier helemaal verkeerd. Dat is zonde, want De Ligt speelde echt een hele goede wedstrijd. Maar dit is wel een cruciale fout waar hij mede voor verantwoordelijk is."

Ron Vlaar zit ook in de studio. Hij is het niet helemaal eens met Kuyt. "Er gaat van alles fout, Rabiot, De Ligt, maar ik vind vooral dat die back gewoon moet knijpen. Ik weet niet waar hij naar zat te kijken, maar als je daar een gat ziet, dan vul je dat gewoon op", vertelt hij.