Feyenoord maakt geen fout in Waalwijk en nadert PSV

13-02-2022 17:42

Feyenoord heeft zondagmiddag geen fout gemaakt op bezoek bij RKC. In Waalwijk wonnen de Rotterdammers met 0-2, waardoor de achterstand op nummer twee PSV weer één punt is.

RKC schoot uit de startblokken, maar wist de uitblinkende Justin Bijlow niet te passeren. Na de sterke beginfase van de Waalwijkers was het aan Feyenoord. Het elftal van Arne Slot kreeg wat kleine kansjes, maar dit leidde niet tot doelpunten.

De clubs leken met een gelijke stand de rust in te gaan totdat de Rotterdammers optimaal profiteerde van een fout van RKC-doelman Etienne Vaessen. De keeper schatte een lange bal volledig verkeerd in, waardoor Orkun Kökcü vrij de openingstreffer kon maken.

Na een tamme tweede helft en een afgekeurd doelpunt van Alireza Jahanbakhsh, zorgde Jorrit Hendrix in de slotfase alsnog voor de beslissing. De nieuweling strafte geklungel van de RKC-defensie koelbloedig af.

Feyenoord nadert door deze overwinning PSV weer tot op één punt. Het gat met koploper Ajax bedraagt momenteel drie punten, maar dat kan nog oplopen dit weekend. De Amsterdammers nemen het om 16.45 uur in eigen huis op tegen FC Twente