Nieuws

Schmidt weet nog niet wie hij opstelt: 'Het ergste wat je als coach kan overkomen'

Schmidt weet nog niet wie hij opstelt: 'Het ergste wat je als coach kan overkomen'

08-02-2022 07:46

Roger Schmidt wijst dinsdagmiddag pas de doelman aan voor het bekerduel met NAC Breda. De trainer van PSV ziet hoe zowel Joël Drommel als Yvon Mvogo de laatste tijd geen goede indruk weet te maken. 

Dat schrijft De Telegraaf. Joël Drommel kreeg het hele seizoen al veel kritiek en werd afgelopen afgelopen zaterdag vervangen door Yvon Mvogo. De in Kameroen geboren doelman stond met een blunder echter aan de basis van de winnende treffer van AZ.

Een opvallende wissel, aangezien Drommel tegen Ajax een prima wedstrijd speelde en geen fouten maakte bij de tegentreffers. "Maar er kunnen ook redenen zijn om een keeper te vervangen zonder dat hij fouten maakt. Het optreden van Drommel over een langere serie wedstrijden was niet overtuigend genoeg. Hij leverde geen topprestaties. Dan neem je zo’n maatregel in de hoop dat je mede daardoor mee kan blijven doen om de titel. Als trainer wil je daar alles aan doen", aldus Schmidt. 

De keeperswissel pakte echter niet goed uit. "Dat je dan een wedstrijd verliest door een fout van de keeper is het ergste wat je als coach kan overkomen", vervolgt de Duitse oefenmeester. "Ook Mvogo was de afgelopen dagen behoorlijk aangeslagen. Hij moest heel lang wachten op een kans. Dan loopt het zo af. Het betekent dat ik opnieuw af moeten wegen wie er onder de lat staat."

PSV neemt het dinsdagavond in de kwartfinale van de KNVB-beker op tegen NAC. De aftrap is om 20.00 uur.