Nieuws

'Voetbalaardbeving' en 'een bom' in Amsterdam na Overmars-nieuws

'Voetbalaardbeving' en 'een bom' in Amsterdam na Overmars-nieuws

07-02-2022 10:18 Laatste update: 13:01

Marc Overmars is zondag vertrokken als directeur voetbalzaken bij Ajax wegens grensoverschrijdend gedrag. Het nieuws wordt ook in het buitenland opgepakt en de reacties zijn geschokt. 

Ajax communiceerde zondagavond dat na gezamenlijk overleg besloten is dat Overmars per direct zijn taken neerlegt als technische beleidsbepaler bij de Amsterdammers. "Ik zie geen andere optie dan te stoppen bij Ajax", vertelde de voormalig international van Oranje op de clubsite.

Sporza rept over een 'mooi weekend dat voor middernacht uitdraaide op een dieptepunt', waar het eveneens Belgische Het Nieuwsblad een stap verder gaat en spreekt over 'een bom'. In buitenlandse media wordt veelvuldig geciteerd uit de verklaring die de regerend landskampioen naar buiten bracht. 'Aan zijn tienjarige periode bij de club, komt zo abrupt een einde', schrijft het Britse The Times.

Spaanse media houden éénzelfde toon aan. Zo schrijft AS dat er sprake is van een 'Ajax-schandaal', waar Marca vooral benadrukt dat 'de verbijstering overheerst in Amsterdam'. Het gezaghebbende Franse L'Équipe stelt dat 'Overmars uit zijn functie is gezet', wat niet geheel klopt. Uit het statement van Ajax blijkt dat in onderling overleg het besluit is genomen.

BILD ziet een dat er een 'voetbalaardbeving' plaatsvindt in Nederland. The Daily Mail schrijft dat 'Arsenal-held Overmars per direct vertrekt bij Ajax'. Het Italiaanse La Gazzetta dello Sport kopt tot slot groot 'Intimidatie collega's', met een foto van Overmars.