Nieuws

Franse minister en Infantino reageren geschokt op aanval op Lyon in Marseille

Franse minister en Infantino reageren geschokt op aanval op Lyon in Marseille

30-10-2023 10:34 Laatste update: 31-10-2023 14:42

Gianni Infantino, voorzitter van de FIFA, en de Franse minister van Sport, Amélie Oudéa-Castéra, hebben geschokt gereageerd op de incidenten rond de uitwedstrijd van Olympique Lyon in Marseille. Zo wordt er gesproken van 'domheid en haat'. Voorafgaande van de wedstrijd werd de spelersbus van Lyon bekogeld en raakte trainer Fabio Grosso gewond.

Via X spreekt Oudéa-Castéra zich uit over de geweldsincidenten in Marseille. 'Deze onaanvaardbare daden hebben niets te maken met de waarden van voetbal en sport. De daders moeten allemaal worden gevonden en zwaar gestraft', meent de Franse minister van Sport. Even later melde Oudéa-Castéra BFMTV dat er vijf agenten gewond zijn geraakt en sprak ze van ' domheid en haat' en dat het niks met sport te maken heeft.

Op Instagram sprak FIFA-voorzitter Infantino zich uit over de geweldsincidenten tegen Lyon. 'Er is absoluut geen plaats voor geweld in het voetbal', aldus Infantino die 'de bevoegde autoriteiten oproept ervoor te zorgen dat passende maatregelen worden genomen'. 'Zonder uitzondering moeten alle spelers, coaches en supporters in het voetbal veilig van onze sport kunnen genieten', sluit Infantino af.

Voorafgaande van het bezoek van Lyon aan Marseille ging het compleet mis. Zo werd de spelersbus van de uitploeg massaal bekogeld en aangevallen, waarbij Grosso en assistent Raffaele Longo gewond raakte en de hoofdtrainer met een bebloed gezicht in de catacombes van het Stade Vélodrome rondliep.