Breaking news

Uitstekend Feyenoord veegt Lazio van de mat en mag dromen van CL-overwintering

Uitstekend Feyenoord veegt Lazio van de mat en mag dromen van CL-overwintering

25-10-2023 20:43 Laatste update: 20:43
8

Feyenoord heeft woensdagavond een goede stap gezet richting de knock-outfase van de Champions League. De Rotterdammers wonnen in eigen huis met overtuiging van Lazio Roma: 3-1. Daarmee tekende de ploeg van trainer Arne Slot voor zes punten uit drie gespeelde groepswedstrijden.

Feyenoord begon ijzersterk aan het duel met de Italianen. Slot liet Ramiz Zerrouki net als tegen Atlético Madrid in de basis beginnen. Calvin Stengs schoof bij afwezigheid van Yankuba Minteh daarom naar rechtsbuiten. Ook was er één Champions League-debutant aan Rotterdamse zijde: Santiago Giménez. De Mexicaanse goalgetter moest de eerste twee wedstrijden door een schorsing nog aan zich voorbij laten gaan.

Dat hij er zin in had, werd na amper een kwartier al duidelijk. Een voorzet vanaf links ging richting het hoofd van Giménez, maar hij kwam nét te kort om de bal bij de tweede paal binnen te koppen. Even later bracht hij de Kuip wel in extase, door een uitstekende bal van Calvin Stengs over Lazio-doelman Ivan Provedel te wippen. De al genoteerde 1-0 werd echter afgekeurd, omdat de VAR zag dat Giménez buitenspel stond.

Lang treuren hoefde het aanwezige publiek in De Kuip echter niet. Als je Giménez hebt, heb je immers een garantie voor goals. De topscorer van de Eredivisie werd met zijn rug naar de goal ingespeeld, draaide sterk weg en schoot de bal alsnog tegen de touwen voor de voorsprong.

Feyenoord, dat een meer dan uitstekende eerste helft speelde, gaf vrijwel niets weg en kwam vlak voor rust zelfs op 2-0. Ramiz Zerrouki ontving de bal op randje zestien en plaatste hem keurig in de verre bovenhoek. Zodoende konden Slot en zijn staf zonder stress de kleedkamer opzoeken.

Daarin bleef Bart Nieuwkoop overigens achter. De rechtsback ging in de eerste helft op de bon en werd vervangen door Marcos López, die na amper vijf minuten zelf ook geel pakte. De tweede helft was voor Feyenoord een stuk minder sprankelend dan de eerste. De ploeg consolideerde, maar kreeg wel bijna de 2-1 tegen. Mattia Zaccagni testte Justin Bijlow met een schot van afstand. De doelman redde, waarna de rebound voor leeg doel werd overgeschoten door Taty Castellanos.

Halverwege de tweede helft tekende Giménez voor zijn tweede van de avond. Zerrouki dribbelde goed weg op het middenveld, speelde Quinten Timber in, die Provedel onder vuur nam. De Mexicaan was er als de kippen bij om in de rebound de 3-0 binnen te schieten.

Lazio deed in de slotfase nog wat terug. López, die niet sterk inviel, haalde Castellanos naar de grond in de zestien. Scheidsrechter Tobias Stieler wees daarom naar de stip. Pedro legde vanaf elf meter aan en verschalkte Bijlow nog voor de 3-1.

Zodoende heeft Feyenoord haar tweede zege in het huidige Champions League-seizoen te pakken. De Rotterdammers zijn voorlopig koploper in poule E, al komen Atlético en Celtic later op de avond nog tegen elkaar in actie.