Nieuws

Tagliafico: 'De berichten over een sanctie van de club zijn fout en schadelijk'

Tagliafico: 'De berichten over een sanctie van de club zijn fout en schadelijk'

24-10-2023 11:26

Nicolás Tagliafico zou door Olympique Lyon disciplinair gestraft zijn na een bezoek aan het WK rugby in Frankrijk. Zelf hekelt de linksachter de aantijgingen en heeft via sociale media gereageerd op de verhalen uit Franse media.

"Ik ben iemand die graag eerlijk is en ik voel me daarom geroepen om te zeggen dat de berichten over een sanctie van de club fout en schadelijk zijn", begint Tagliafico in zijn reactie op de geruchten. Tagliafico zou namelijk door zijn trainer Fabio Grosso gestraft zijn, nadat hij op zijn vrije dag een wedstrijd van Argentinië op het WK rugby bezocht.

Na zijn eigen interlandperiode met Argentinië kreeg de verdediger een vrije dag om bij te komen, maar gebruikte deze om de rugbywedstrijd van zijn thuisland tegen Nieuw-Zeeland te bezoeken. Volgens Franse media was Grosso niet blij met de actie en hem daardoor uit de selectie voor de wedstrijd tegen Clermont Foot hebben gelaten. "Die beslissing heb ik geaccepteerd. Hij vertelde me ook dat hij het niet leuk vond om te zien dat ik vrijdagavond de rugbywedstrijd bezocht. Na zoveel jaar als professional kennen de mensen mijn toewijding. Ik zal elke dag alles blijven geven", aldus Tagliafico.

Tagliafico vertrok in de zomer van 2022 bij Ajax voor een avontuur in Lyon, waar de wereldkampioen al 46 keer in actie voor kwam.