Breaking news

'Assistent-coach Feyenoord op weg naar Shakhtar: persoonlijk akkoord bereikt'

'Assistent-coach Feyenoord op weg naar Shakhtar: persoonlijk akkoord bereikt'

23 oktober - 17:21 Laatste update: 17:26
1

Shakhtar Donetsk heeft in de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach haar oog laten vallen op Marino Pusic. Volgens 1908.nl hebben de Oekraïners zelfs al een akkoord bereikt met de assistent-trainer van Feyenoord. De club zit na het vertrek van Nederlander Patrick van Leeuwen zonder eindverantwoordelijke.

Pusic, een van de rechterhanden van Arne Slot, heeft naar verluidt grote indruk gemaakt op Shakhtar. 'Zijn tactische inzicht en leiderschapskwaliteiten hebben de aandacht getrokken van de Oekraïense club', klinkt het. Shakhtar is net als Feyenoord actief in de Champions League. De ploeg is in poule F ingedeeld met FC Barcelona, FC Porto en Royal Antwerp.

De geboren Bosniër (49) werkt sinds 2020 voor Feyenoord. Daarvoor was hij onder meer assistent van FC Utrecht en (interim-)trainer van FC Twente. Afgelopen seizoen werd hij voor het eerst kampioen met de Rotterdammers, die toen in de achtste finales van de Europa League al eens tegen Shakhtar speelden.

Volgens Fabrizio Romano wordt de deal in de komende 24 uur afgerond, met als verwachting dat Pusic dinsdag wordt gepresenteerd. Zodoende zou het goed kunnen dat hij aanstaande woensdag al op de bank zit in het Champions League-duel uit bij Barcelona. Afgelopen zondag stond clublegende Darijo Srna nog aan het roer in de met 3-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen LNZ Cherkasy.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!