Nieuws

Italiaanse spelers ondanks onderzoek beschikbaar voor Premier league wedstrijden

Italiaanse spelers ondanks onderzoek beschikbaar voor Premier league wedstrijden

20-10-2023 16:45

De Italiaanse middenvelders Nicolo Zaniolo en Sandro Tonali zullen beiden voor hun clubs beschikbaar zijn voor de wedstrijden van dit weekend, zo melden Aston Villa en Newcastle United-manager Eddie Howe. Beide spelers hebben een flinke schorsing boven het hoofd hangen vanwege illegale gokactiviteiten. 

De middenvelder van Aston Villa blijft deelnemen aan de trainingen van het team, terwijl er een onderzoek naar zijn vermeende gokactiviteiten loopt. De club heeft bevestigd in een korte verklaring dat Zaniolo beschikbaar zal zijn voor de aankomende wedstrijd tegen West Ham United. Tijdens de recente interlandperiode werd de 23-jarige Zaniolo, samen met Tonali naar huis gestuurd nadat ze betrokken waren bij een gokschandaal. Zowel Zaniolo als Tonali werken mee aan het onderzoek van de Italiaanse Voetbalbond (FIGC).

Naast Zaniolo blijft ook Tonali deel uitmaken van de wedstrijdselectie van zijn club, Newcastle United. "Zoals ik bij alle spelers doe, analyseer ik hun trainingsprestaties, hoe ze eruitzien en hoe ze zich voelen. Sandro heeft goed getraind afgelopen week. Hij heeft veel te verwerken gehad. Maar ik zie hem vier uur per dag en hij gaat ongelofelijk goed om met zijn emoties", vertelt manager Eddie Howe.

Howe probeert niet alleen binnen het veld een zo goed mogelijke manager te zijn, ook buiten het veld probeert hij zijn spelers zo goed mogelijk te helpen. "Het kwam als een totale verrassing voor mij, voor hem en voor iedereen. Maar we hebben allemaal zwaktes en kwetsbaarheden. Die moeten we opmerken en hem daar zo goed mogelijk bij helpen, zodat hij de optimale prestaties kan leveren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!