Nieuws

Miedema keert na tien maanden blessureleed weer terug bij Oranje Leeuwinnen

Miedema keert na tien maanden blessureleed weer terug bij Oranje Leeuwinnen

17-10-2023 17:42

Vivianne Miedema heeft haar rentree gemaakt in de selectie van de Oranje Leeuwinnen. De 27-jarige spits revalideert nog altijd wegens haar kruisblessure maar is wel opgeroepen voor het dubbele treffen met Schotland.

In december van het vorige jaar ging het fout voor Miedema. De topschutter van Arsenal scheurde in het duel met Olympique Lyon in de Champions League haar voorste kruisband en moest daarom onder meer het WK in Australië en Nieuw-Zeeland aan zich voorbij laten gaan. Sindsdien heeft Miedema geen minuut meer gespeeld, maar toch is ze nu opgeroepen door bondscoach Andries Jonker.

"Ik heb met Vivianne en Arsenal gesproken en gekeken naar de mogelijkheden", aldus bondscoach Jonker over de situatie tegenover Voetbal International. "Vivianne traint bij Arsenal met de groep en zij kan ook bij ons met de groep meetrainen. Als dat goed gaat, dan is het eventueel mogelijk dat ik haar inzet in de wedstrijden tegen Schotland."

Op 27 oktober staat het eerste treffen met Schotland in Nederland op het programma. Vier dagen later wacht het uittripje voor de Oranje Leeuwinnen.