Nieuws

'Tonali in de problemen na gokschandaal, mogelijk schorsing van 18 maanden'

'Tonali in de problemen na gokschandaal, mogelijk schorsing van 18 maanden'

16-10-2023 12:35 Laatste update: 12:47

Sandro Tonali hoopt op een schikking betreffende zijn illegale gokactiviteiten. De Italiaanse middenvelder van Newcastle United moet rekening houden met een schorsing van liefst achttien maande, zo meldt La Gazetta dello Sport.

Afgelopen week werden Nicolò Fagioli, Nicolò Zaniolo en Tonali onderzocht door de Italiaanse voetbalbond door hun vermeende gokpraktijken. Dat viel laatstgenoemde volgens Italiaanse media al heel zwaar en hij lijkt nu bereid te zijn om medewerking te verlenen en het boetekleed aan te trekken over zijn gokactiviteiten.

Dat is in lijn hoe Fagioli in de wedstrijd zit. Volgens de roze sportkrant zijn beide spelers debet aan het gokken op voetbalwedstrijden en dat is in strijd met de Italiaanse regelgeving die daar voor in het leven geroepen is. Een schorsing van minimaal drie jaar hangt nu boven het hoofd, maar met een schikking kan deze straf worden gehalveerd.

Omdat Fagioli direct medewerking verleende hangt er voor hem een schorsing van tien tot achttien maanden boven het hoofd, maar dat valt wat anders uit voor Tonali. De Italiaans bond zou naar verluidt een sterk signaal af willen geven en hem voor achttien maanden schorsen wanneer het onderzoek strookt met de verklaring van de middenvelder van Newcastle. Of Tonali ook op wedstrijden van AC Milan heeft gegokt toen hij daar nog als spelers actief was, is onduidelijk.