Speels Jong Oranje rekent op zorgeloze middag af met spook uit verleden Georgië

12-10-2023 17:53

Jong Oranje heeft een zorgeloze middag beleeft tegen Jong Georgië. De ploeg van Michael Reiziger won overtuigend met 0-3 tegen het elftal waar afgelopen zomer tijdens het jeugd-EK nog tegen gelijk werd gespeeld.

Jong Georgië is een oude bekende van Jong Oranje. Afgelopen zomer speelden de Nederlanders met 1-1 gelijk tegen deze Europese leeftijdsgenoten, die destijds als groepswinnaar eindigden boven Portugal en België. Genoeg reden om het EK-kwalificatieduel dus serieus te nemen.

Dat deed Oranje zeker, al waren de eerste mogelijkheden voor Georgië. Calvin Raatsie moest één keer keren na een gevaarlijke doorbraak en ook zag de doelman een schot uit een hoekschop op de paal belanden. Na deze twee momenten was het de ploeg van Reiziger die het initiatief pakte.

Björn Meijer, die als linksback bij Club Brugge speelt en ook bij Oranje op die positie uit de voeten kwam, scoorde tot twee keer toe voor de rust. Bij beide goals was Sontje Hansen goed voor de assist. De aanvaller van NEC bediende Meijer eerste uit een corner en gaf even later een weergaloze assist met de hak.

Na rust bouwde Oranje de score al snel uit. Noah Ohio, die als spits uitkomt voor Standard Luik, gebruikte zijn lichaam goed en gooide de wedstrijd met de 0-3 in het slot. Georgië probeerde nog, maar het lukte maar niet. Ook een schot voor open doel trof geen net.

Door de overwinning van Jong Oranje is de situatie zeer rooskleurig. Met negen uit drie is het koploper in de groep met Georgië, Noord-Macedonië, Gibraltar, Moldavië en Zweden.