Nieuws

CL-opponent van PSV ontslaat voor de tweede keer dit jaar een trainer

CL-opponent van PSV ontslaat voor de tweede keer dit jaar een trainer

08-10-2023 22:06

Sevilla mag weer op zoek naar een nieuwe trainer. De Zuid-Spaanse club heeft zondagavond José Luis Mendilibar op straat gezet. Dat meldt het zelf via haar officiële kanalen.

Sevilla, een van de tegenstanders van PSV in de groepsfase van de Champions League, speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen Rayo Vallecano. De regerend Europa League-winnaar staat mede daardoor op een zeer teleurstellende veertiende plaats in de Spaanse competitie.

Het bleek de druppel voor de clubleiding om trainer Mendilibar de laan uit te sturen. 'Na een vergadering van het managementcomité van de club heeft Sevilla FC besloten om José Luis Mendilibar te ontheffen van zijn taken als hoofdtrainer van de club, na de resultaten aan het begin van het seizoen', zo laat Sevilla weten op haar website.

Het is de tweede keer dit kalenderjaar dat de Rojiblancos een trainer ontslaan. In maart werd nog afscheid genomen van Jorge Sampaoli. Mendilibar werd aangesteld en won de Europa League met Sevilla, door in de finale in Budapest AS Roma na strafschoppen te verslaan.