Nieuws

Arteta krijgt steun na Aubameyang-vertrek: 'Juiste beslissing, hij toont ballen'

Arteta krijgt steun na Aubameyang-vertrek: 'Juiste beslissing, hij toont ballen'

02-02-2022 12:48 Laatste update: 15:59

Voormalig Arsenal-middenvelder Emmanuel Petit heeft zijn steun uitgesproken voor de manier waarop manager Mikel Arteta met Pierre-Emerick Aubameyang is omgegaan. Hij vindt dat de Spanjaard met zijn manier van handelen ballen toont.

"Ik denk dat hij de juist beslissing heeft gemaakt, maar het was niet makkelijk", reageert de 51-jarige Fransman in gesprek met beIN Sports. "Het is je aanvoerder. Het is een duidelijk signaal dat wordt afgegeven aan de kleedkamer. Dit is de lijn die je niet mag overschrijden."

Petit keurt de handelswijze van Aubameyang af. De aanvaller, die woensdag officieel overstapte naar FC Barcelona, schond de disciplinaire regels veelvuldig. "Het maakt niet uit of je de beste speler uit het team bent én de aanvoerder. Als je niet het voorbeeld geeft voor de rest van het team, ben je geen onderdeel meer van het elftal."

"Het is de juiste beslissing van Arteta. Heden ten dage zijn er te weinig managers die overwicht hebben op de spelers. Gezien zijn leeftijd kan ik niet anders zeggen: hij toont ballen. Hij weet wat hij wil, hij weet wat hij doet en hij weet wat hij van zijn spelers verlangt. Hij heeft zijn verantwoordelijkheid genomen."