Nieuws

De Boer blij met Van Praag: 'RvC had voor transfers moeten gaan liggen'

De Boer blij met Van Praag: 'RvC had voor transfers moeten gaan liggen'

28-09-2023 22:26

Michael van Praag lijkt de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax te worden. Dat bevalt Ronald de Boer wel, laat de oud-voetballer weten tegenover ESPN.

Van Praag wordt naar alle waarschijnlijkheid de opvolger van de teruggetrokken Pier Eringa, "Het lijkt mij een hele goede zet, waar ik wel vrolijk van word", steekt De Boer van wal. "Ik ken Michael natuurlijk uit de meest succesvolle periode uit mijn carrière. Ik vond het altijd een hele bekwame, kundige man. Iemand met uitstraling en charisma. Iemand écht met een Ajax hart. Het lijkt mij een hele goede zet, ik word er wel vrolijk van."

De Boer werkt nog wekelijks met talenten op De Toekomst en baalt van het transferbeleid van Ajax deze zomer. "De RvC had gewoon voor een aantal transfers moeten gaan liggen. Ik hoop dat ze dat met Van Praag aan het roer wel zullen doen."

Ook pleit De Boer voor oud-voetballers in de RvC. "Jan van Halst zat er natuurlijk in, maar die is tijdelijk algemeen directeur geworden, tegen zijn zin in denk ik. Misschien kan hij terugkeren en anders moet Michael op zoek gaan naar een andere oud-speler. John van 't Schip zou dat bijvoorbeeld kunnen doen, die komt ook nog vaak bij de club en heeft kennis genoeg."