Transfernieuws

Witte rook uit Engeland: Weghorst gepresenteerd bij Premier League-club

Witte rook uit Engeland: Weghorst gepresenteerd bij Premier League-club

31-01-2022 12:15 Laatste update: 17:32

Wout Weghorst mag zich speler van Burnley noemen. De kopsterke spits maakt de overstap van VfL Wolfsburg naar de Premier League-club. Hij tekent een contract op Turf Moor dat hem tot medio 2025 aan de club bindt.

Via de officiële kanalen maakt Burnley de komst van Weghorst wereldkundig. "We zijn erg blij dat we een grote speler hebben binnengehaald met een fantastische achtergrond in Duitsland", reageert voorzitter Alan Pace op het binnenhengelen van de 29-jarige aanvaller. "Ik kijk uit naar zijn komst naar Sean Dyche (manager, red.) en het team."

De manager spreekt zich ook uit over de komst van Weghorst, die zich over de erfenis van de naar Newcastle United vertrokken Chris Wood moet ontfermen. "Wout is een speler die onze scouts al een tijdje volgen en we denken dat hij iets kan toevoegen aan alles wat we bij Burnley doen."

"Zijn komst is een bevestiging van de ontwikkeling die de club en het team doormaakt", vervolgt Dyche. Naar verluidt betaalt de Premier League-club een slordige vijftien miljoen euro voor de twaalfvoudig international van Oranje. In de Bundesliga kon de sterke aanvaller uitstekende cijfers overleggen: in 118 duels kwam Weghorst tot maar liefst 59 treffers en 20 assists.