Nieuws

Aan ervaring geen gebrek: deze Nederlandse spelers zijn nog altijd transfervrij

Aan ervaring geen gebrek: deze Nederlandse spelers zijn nog altijd transfervrij

11-10-2023 17:04 Laatste update: 2 februari - 08:15

De transfermarkt mag dan wel gesloten zijn, maar niet alle spelers hebben momenteel een club om bij te spelen. Transfervrije spelers mogen altijd gecontracteerd worden en deze ervaren Nederlandse voetballers zijn nog altijd gratis op te pikken.

Anwar El Ghazi

Een half jaar na zijn transfervrije vertrek bij PSV moest Anwar El Ghazi na opmerkingen over de oorlog tussen Israël en Hamas vertrekken bij Mainz 05. De 28-jarige aanvaller zou zichzelf op de winterse deadline day nog hebben aangeboden bij Ajax, maar tot een terugkeer kwam het niet. De tweevoudig international is dus weer op zoek naar een nieuwe uitdaging. 

Jürgen Locadia

In de zoektocht naar aanvallende versterking leek Vitesse de transfervrije Jürgen Locadia te verwelkomen. Op deadline day leek de dertigjarige spits terug te keren in Nederland, maar zo ver kwam het uiteindelijk niet. Na zijn miljoenentransfer van PSV naar Brighton in de winter van 2018 speelde Locadia voor diverse clubs. Zo werd de spits verhuurd aan Hoffenheim en Cincinnati, waarna korte avonturen volgden bij VfL Bochum, Persepolis (Iran) en CZ Mighty Lions (China).

Jean-Paul Boetius

Jean-Paul Boëtius kende een sterk begin bij Feyenoord, maar een toptransfer bleef altijd uit. De 29-jarige middenvelder bleef hangen in de middenmoot en maakte in 2015 een overstap naar FC Basel. Boëtius werd kampioen, speelde een half seizoen bij KRC Genk en belande na een jaar terug bij Feyenoord uiteindelijk bij FSV Mainz 05. Vier seizoenen was de Nederlander een gewaardeerde kracht, maar toch koos hij voor een avontuur bij Hertha BSC. De Berlijnse club degradeerde echter waardoor het contract van Boëtius werd verscheurd. De Nederlander zit sinds deze zomer zonder club en zou eveneens voor menig Eredivisie-club een zeer uitstekende versterking zijn. Sparta leek zijn nieuwe bestemming te worden, maar een deal kwam er niet van.

Joost van Aken

Van Aken is met zijn 29-jarige leeftijd nog één van de jongere spelers in dit lijstje. De verdediger speelde al in Engeland en Duitsland en keerde na een Belgisch avontuur bij Zulte Waregem twee seizoenen geleden terug bij jeugdliefde SC Heereneveen. Van Aken was een onbetwiste basisspeler, maar raakte flink geblesseerd. De speler liep uit zijn contract bij Heerenveen en is nog altijd gratis op te pikken. Wel hersteld de mandekker nog van een blessure waardoor het niet onlogisch is als die nieuwe club nog even op zich laat wachten.

Marvin Zeegelaar

Sinds afgelopen zomer zit Marvin Zeegelaar wederom zonder club. Een jaar geleden was dat voor de inmiddels 33-jarige verdediger ook al het geval, voordat Udinese hem afgelopen maart weer transfervrij terughaalde. Zeegelaar maakte in november 2016 nog deel uit van het Nederlands Elftal, maar schopte het nooit tot een interland. Na zijn vertrek uit Nederland in 2011, maakte de verdediger een ware reis door Europa. Zo speelde Zeegelaar in Spanje, Turkije, Engeland, Portugal en dus Italië. Een nieuw avontuur laat vooralsnog op zich wachten.

Ricardo Kishna

Ooit stond Ricardo Kishna bij Ajax bekend als een enorm talent. Maar mede door een waslijst aan (zware) blessures schopte de aanvaller het nooit tot de echte top. Wel droeg Kishna de shirts van Lazio en Lille, voordat hij in de zomer van 2020 terugkeerde bij zijn jeugdliefde ADO Den Haag. Al twee keer eerder liet ADO de aanvaller transfervrij vertrekken, voordat het Kishna weer terug in de armen sloot. Tegenwoordig zit de 28-jarige aanvaller nog altijd zonder club.

Ryan Babel

Afgelopen zomer liet Ryan Babel zijn contract bij Eyüpspor ontbinden en zit sindsdien zonder club. De 69-voudig international van Oranje kwam de afgelopen jaren uit voor Galatasaray, Ajax (huur) en Galatasaray. Aan ervaring geen gebrek bij de 36-jarige aanvaller. Het moet maar blijken of we Babel nog op het hoogste niveau in actie zien komen.

Dit was het spektakel tijdens Deadline Day in Nederland!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!