Nieuws

Youth League-winnaar AZ speelt vanavond in legendarische La Bombonera om WK-titel

Youth League-winnaar AZ speelt vanavond in legendarische La Bombonera om WK-titel

09-09-2023 17:40 Laatste update: 17:40

Jong AZ staat zaterdagavond in de finale van het WK voor clubteams tegenover het Argentijnse Boca Juniors. De wedstrijd wordt gespeeld in het legendarische stadion La Bombonera in Buenos Aires. 

De talenten van AZ wonnen vorig seizoen de Youth League door onder meer Barcelona en Sporting te verslaan. Nu wacht Boca Juniors in de strijd om de wereldtitel. Het beroemde stadion van de Argentijnen staat bekend om de intimiderende sfeer.

Oud-international Willem van Hanegem weet uit ervaring hoe vijandig de sfeer in La Bombonera kan zijn. Hij denkt dat Jong AZ kan winnen als de talenten rustig blijven. "De AZ-jeugd heeft al laten zien dat ze prima kunnen voetballen. Als ze ook rustig blijven, zelf uitdelen als het moment daar om vraagt en zich niet gek laten maken, dan kunnen ze de wereldbeker winnen", aldus van Hanegem in het Algemeen Dagblad.

Jong AZ jaagt als winnaar van de Youth League op de wereldtitel voor clubs in het iconische stadion van Boca Juniors. De wedstrijd begint om 21:00 en wordt uitgezonden door ESPN op kanaal 2.