Nieuws

Eiting voelde zich niet gehoord bij Volendam: 'Afspraken niet nagekomen'

Eiting voelde zich niet gehoord bij Volendam: 'Afspraken niet nagekomen'

6 september - 10:43
10

Carel Eiting is na twee arbitragezaken eindelijk speler van FC Twente. De middenvelder vertelt voor de camera van de NOS dat de hele kwestie met FC Volendam hem veel pijn heeft gedaan. Zo voelde Eiting zich niet gehoord en barstte hij zelfs in tranen uit.

Volendam interpreteerde een transferclausule anders dan Eiting. Uiteindelijk mocht hij voor één miljoen euro vertrekken, meer dan het dubbele van wat hij dacht. "Afspraken werden niet nagekomen en er ontstond een heel onprettige situatie", aldus de middenvelder.

"Ik denk dat in topsport wordt verwacht dat spelers alles maar moeten doen en dat alles maar normaal is", vervolgt Eiting. "Dat als je zoveel pijn en emotie voelt als ik heb gevoeld de laatste weken, het dan maar normaal is dat je je vol kan focussen op voetbal en alles kan geven wat je hebt. Dat was helemaal niet zo voor mij"

Tijdens de hele transfersoap meldde Eiting zich ziek bij zijn oude werkgever Volendam. Dat viel slecht bij de supporters, die hem op een spandoek aanvielen. "Ik werd een avond van tevoren gebeld dat er misschien een spandoek zou komen. Dat was prettig, want ik kon m'n familie en omgeving daarop voorbereiden. Over het algemeen vind ik het goed dat supporters hun club steunen. In dit geval denk ik niet dat ze het hele verhaal kennen. Ik hoop dat daar op een dag anders naar gekeken wordt", aldus Eiting. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s