Nieuws

Spaanse mannen gezamenlijk tegen 'onaanvaardbare' Rubiales: 'Succes bezoedeld'

Spaanse mannen gezamenlijk tegen 'onaanvaardbare' Rubiales: 'Succes bezoedeld'

04-09-2023 22:24

Alle spelers van het Spaanse nationale elftal hebben zich uitgesproken tegen bondsvoorzitter Luis Rubiales. Aanvoerder Álvaro Morata las tijdens de persconferentie van maandag een gezamenlijke verklaring van de selectie voor. Rubiales is al enige weken in opspraak na de kus die hij gaf aan Jenni Hermoso, speelster van het vrouwenteam.

Nadat Morata zijn felicitaties aan de dames richtte voor het winnen van het WK, richt hij zich tot de voorzitter. "Deze overwinning van onschatbare waarde zal veel vrouwen inspireren. Daarom willen we onze spijt en solidariteit betuigen met de spelers die hun succes nu bezoedeld zien. Wij verwerpen het onaanvaardbare gedrag van de heer Rubiales. Hij heeft het instituut waar hij voor staat niet goed vertegenwoordigd. Wij staan resoluut en duidelijk aan de kant van de waarden die sport vertegenwoordigt."

Volgens de spelers moet het Spaanse voetbal een voorbeeld zijn voor morele waarden, zowel op als buiten het veld. Rubiales, die vanuit alle kanten wordt verzocht om af te treden, blijft voorlopig nog altijd zeer bewust aan. Hij vindt dat hij het slachtoffer is geworden van een lynchpartij.