Breaking news

'PSV en Ajax strijden allebei om Girona-talent, Spanjaarden mikken op verlenging'

'PSV en Ajax strijden allebei om Girona-talent, Spanjaarden mikken op verlenging'

31-08-2023 08:01 Laatste update: 08:02

PSV en Ajax strijden allebei om de handtekening van Girona-talent Iker Almena. Dat meldt Relevo. De Spanjaarden zouden er echter alles aan doen om hun groeibriljant te behouden.

De 19-jarige Almena is immers één van de meest veelbelovende talenten van de club. De linkspotige middenvelder heeft zijn debuut in het eerste elftal nog niet gemaakt, maar zat in het huidige seizoen tot dusver wel iedere competitiewedstrijd op de bank. Girona wil zijn contract verlengen en heeft daar al gesprekken over gestart, maar zowel PSV als Ajax lijken daar een stokje voor te willen steken.

Beide Nederlandse grootmachten hebben dan ook al contact gezocht met het management van Almena. Het streven is om voor het einde van de transferwindow, in de nacht van vrijdag op zaterdag, nog een akkoord te kunnen bereiken. Daarin zullen ze tevens Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen moeten aftroeven.

Bij PSV lijken de posities op het middenveld en in de aanval al overbezet, maar bij Ajax is dat nog niet bepaald het geval. Almena, 1,78 meter lang, lijkt dan ook vooral een speler te zijn voor de lange termijn.