Transfernieuws

Willem II en Groningen bereiken akkoord: 'Loop niet weg voor leidinggevende rol'

Willem II en Groningen bereiken akkoord: 'Loop niet weg voor leidinggevende rol'

29-01-2022 18:44

Wessel Dammers maakt het seizoen af bij Willem II. De verdediger wordt gehuurd van FC Groningen, maar de Tricolores hebben een optie tot koop opgenomen in de deal. 

De stap komt niet uit de lucht vallen. Afgelopen zomer deed Willem II ook al een poging om Dammers binnen te halen, maar destijds verkocht Groningen een 'nee'. Poging twee is wel succesvol. Dammers moet met zijn ervaring bijdragen aan lijfsbehoud. De Tilburgers staan nog maar vier punten boven de streep. Hoewel Dammers zijn ploeggenoten nog moet leren kennen, loopt hij niet weg voor zijn verantwoordelijkheid. "Ik loop niet weg voor een leidinggevende rol", zegt hij op de clubsite.

"Samen met enkele andere jongens het team op sleeptouw nemen is iets dat goed bij me past." Bij Groningen was Dammers niet verzekerd van een basisplaats, waardoor de stap naar Tilburg een bewuste keuze is. "Bij FC Groningen had ik het gevoel minder perspectief op speeltijd te krijgen. Daarom kies ik er bewust voor om tijdens het seizoen een overstap te maken."