Breaking news

Bevestiging van Feyenoord: Pedersen maakt huurtransfer met koopoptie naar Sassuolo

Bevestiging van Feyenoord: Pedersen maakt huurtransfer met koopoptie naar Sassuolo

22-08-2023 15:35 Laatste update: 15:44
2

Marcus Pedersen heeft officieel afscheid genomen van Feyenoord. De Noorse rechtsback maakt een huurtransfer met optie tot koop naar Sassuolo, klinkt het vanuit Rotterdam.

Dat Pedersen een transfer zou maken komt niet helemaal uit de lucht vallen. De rechtsback is op het tweede plan gekomen van Arne Slot gekomen door de komst van Bart Nieuwkoop. De Rotterdammers reppen van een verhuur met koopoptie. Of die verplicht is, is nu niet bekend.

De verhalen over de details van de deal lopen uit elkaar. Door verschillende media werd gecommuniceerd dat Feyenoord een vast bedrag van zes á zeven miljoen euro ontvangt plus één miljoen aan mogelijke bonussen, maar dat krijgen de Rotterdammers nu dus niet meteen aangezien Pedersen wordt verhuurd.

Gelukkig voor Pedersen reist hij niet alleen af naar Italië. Zijn vriendin Noor Omrani, die professioneel hockeyster is, reist met hem mee. HC Den Bosch, de hockeyclub van Omrani, liet voor haar beurt doorschemeren dat de move van de Noor en zijn vriendin ervan zou komen.

Pedersen kwam in totaal 59 wedstrijden in actie in de twee seizoenen die hij voor Feyenoord uitkwam. In 59 duels was de Noor goed voor één doelpunt en zes assists. Met de Rotterdammers behaalde hij in 2022 de finale van de Conference League en mocht hij zich afgelopen seizoen tot kampioen van Nederland kronen.