Reactie

Sutalo wilde alleen naar Ajax: 'Dat zegt ook iets over zijn karakter'

Sutalo wilde alleen naar Ajax: 'Dat zegt ook iets over zijn karakter'

21-08-2023 22:57

Josip Sutalo is blij dat zijn transfer naar Ajax eindelijk rond is. De Kroatische centrumverdediger kwam afgelopen weekend naar Amsterdam en tekende er een contract tot medio 2028. De onderhandelingen met Dinamo Zagreb hadden echter wat voeten in de aarde.

Sutalo spreekt over 'een geweldig gevoel'. "Ik zit bij één van de beste clubs van Europa, de beste van Nederland. Ik ben er trots op dat ik deze club de komende jaren mag vertegenwoordigen", aldus de Kroaat tegenover de clubmedia.

Hij vertelt dat hij niet lang hoefde na te denken toen Ajax bij hem aanklopte, maar dat de clubs nog tot een akkoord moesten komen. "Sven (Mislintat, red.) zei dat hij me wilde hebben en dat hij van mijn manier van spelen houdt. Mijn vorige club Dinamo staat bovenaan in de competitie en we spelen net als Ajax. Daarom ging hij ervan uit dat ik goed bij dit team zou passen. Hij heeft mij zijn plan over mijn weg hier verteld. Daar was ik tevreden over en dus waren we het snel eens."

Mislintat onthult dat er meerdere clubs streden om Sutalo’s handtekening. "Er zijn twee clubs geweest en zelfs een club uit de Premier League. Maar hij wilde alleen maar naar Ajax. Dit is voor de club een fijn signaal en zegt ook iets over zijn karakter. Hij blijft altijd kalm, zelfs als hij een fout maakt. Hij is precies wat we zoeken om onze verdediging te versterken. Hij is een echte leider en baas achterin", aldus de bestuurder.