Breaking news

Feyenoord wint ook niet van Sparta, 17-jarige Sauer redt in blessuretijd een punt

20-08-2023 16:23 Laatste update: 16:28
11

Feyenoord heeft ook haar tweede competitieduel niet weten te winnen. In de Rotterdamse derby redde Leo Sauer in de slotfase nog een punt tegen Sparta: 2-2. Zodoende loopt het al vroeg in het seizoen achter de feiten aan.

Sparta – Feyenoord begon rommelig, ondanks dat de thuisploeg de organisatie goed had staan. Feyenoord kwam er nauwelijks door en kwam een kwartier voor rust op achterstand. Brym ontving een hoge bal in de zestien, zag hoe Thomas Beelen hem vogelvrij liet en joeg de bal via een volley in het net.

Feyenoord probeerde te antwoorden, maar kreeg maar weinig mogelijkheden. Trainer Arne Slot wisselde daarom in de rust tweemaal. Beelen en Alireza Jahanbakhsh bleven in de kleedkamer achter. Zij werden vervangen door Gernot Trauner en de 17-jarige Leo Sauer.

Zo dramatisch als de eerste helft eindigde voor Feyenoord, zo begon ook de tweede. Amper tien minuten na rust braken de Kasteelheren door in de counter en was het Brym die zijn tweede van de wedstrijd kon binnen jagen. Feyenoord pompte daarna ballen in de zestien en kreeg ook de nodige kansen. Invaller Yankuba Minteh zag bijvoorbeeld zijn kopbal van dichtbij afgekeurd worden, nadat Ayase Ueda zijn eerste assist voor Feyenoord dacht te hebben gegeven.

Even later was het met het hoofd wel raak voor Santiago Giménez, waardoor de marge weer één werd. Feyenoord drukte en drukte en vond uiteindelijk ook nog de gelijkmaker. Sauer redde in de blessuretijd een punt voor de Stadionclub. Zodoende heeft het na twee wedstrijden toch al vier verliespunten geleden. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Almere City op het programma. Sparta gaat op bezoek bij Heerenveen.