Transfernieuws

'Ivanusec persoonlijk akkoord met Feyenoord: transfer steeds dichter bij'

'Ivanusec persoonlijk akkoord met Feyenoord: transfer steeds dichter bij'

13-08-2023 23:02 Laatste update: 23:54

Feyenoord is weer een stap dichter bij de komst van Luka Ivanusec. Volgens 1908.nl hebben de Rotterdammers een akkoord bereikt met de Kroatische spelmaker, die momenteel nog onder contract staat bij Dinamo Zagreb. Er ligt naar verluidt een contract tot medio 2028 voor hem klaar in De Kuip.

Een principe akkoord tussen Feyenoord en Dinamo Zagreb, Ivanusec' huidige werkgever, was al even bereikt. Nu is er ook expliciet met de speler zelf gesproken. De Kroatisch international zou na het tweeluik in de voorrondes van de Champions League tegen AEK Athene naar Rotterdam kunnen komen. Die duels staan aanstaande dinsdag en zaterdag op het programma.

Daardoor duurt het naar verluidt minstens vnog een week voordat Ivanusec medisch kan worden gekeurd. Feyenoord is al enige tijd met hem en Dinamo Zagreb in onderhandeling, maar nu lijkt de transfer er dan echt van te gaan komen. Ivanusec kan zowel op linksbuiten als op tien uit de voeten en is in de ogen van Arne Slot daarmee de ideale opvolger van Orkun Kökçü en Sebastian Szymanski. Na afloop van de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-0) van zondag zei hij nog dat Feyenoord een aanvallende middenvelder mistte.

De 24-jarige Kroaat speelde in totaal 170 wedstrijden voor Zagreb, waarin hij 36 keer scoorde en 19 assists wist af te leveren. Ook in het Kroatisch elftal is hij met 14 interlands ondertussen een gevestigde naam.