Engeland recht de rug tegen Colombia: Wiegman halve finalist op WK Vrouwen

12-08-2023 14:31

Sarina Wiegman heeft als bondscoach van Engeland de halve finale van het WK Vrouwen bereikt. The Lionesses kwamen op achterstand tegen Colombia, maar rechtten vervolgens op tijd de rug.

Engeland ontsnapte in de achtste finale al aan een vroege uitschakeling na strafschoppen en mochten zich zaterdagmiddag voor de kwartfinale melden. Colombia kwam op slag van rust verrassend op voorsprong door toedoen van Leicy Santos. In de blessuretijd van de eerste helft ging de gelijkmaker echter al in de touwen na een ware scrimmage: na meerdere verdedigende misperen en een blunder van de doelvrouw kon Lauren Hemp voor de gelijkmaker zorgen.

In de tweede helft ging Engeland uiteindelijk met de voorsprong aan de haal. Alessia Russo brak door de verdediging en bleef koel voor het doel, waardoor de 2-1 een feit was. Engeland kwam vervolgens niet meer in gevaar tegen de Colombianen. Engeland neemt het in de halve finale op tegen Australië, dat eerder op zaterdag afrekende met Frankrijk. De andere halve finale gaat tussen Spanje en Zweden.