Nieuws

'PSV wervelde op het veld, maar verzuimde in die fase de genadeklap uit te delen'

'PSV wervelde op het veld, maar verzuimde in die fase de genadeklap uit te delen'

09-08-2023 07:41

PSV heeft dinsdagavond een enorme stap gezet richting de play-offs van de Champions League. De Eindhovenaren versloegen Sturm Graz in eigen huis met 4-1, waardoor de return in Oostenrijk een formaliteitje lijkt. De ochtendkranten zagen hoe het krachtsverschil in het Philips Stadion enorm was. VoetbalNieuws peilt de opinie!

Het Algemeen en Eindhovens Dagblad zagen hoe PSV bij rust met 3-1 voorstond, maar toch verzuimde om het verschil nóg groter te maken. 'PSV wervelde op het veld, kreeg kans op kans, maar verzuimde in die fase nog de genadeklap uit te delen. Dat leidde tot enig chagrijn bij Bosz, die PSV in een korte periode naar zijn hand heeft gezet.'

'De Nijmegenaar met roots in Sierra Leone is een revelatie bij de start van het seizoen'

De 18-jarige Isaac Babadi opende de score in zijn nog altijd slechts tweede officiële wedstrijd voor PSV en speelde volgens De Telegraaf 'ongedwongen'. 'Eén van de exponenten van het nieuwe PSV van Bosz kwam enigszins toevallig tot stand. Na het vertrek van Simons had de trainer weinig opties voor de positie van aanvallende middenvelder door de blessure van Guus Til, waardoor hij ging experimenteren met het 18-jarige talent Isaac Babadi. De Nijmegenaar met roots in Sierra Leone is een revelatie bij de start van het seizoen', zo klinkt het.

'Bijna knap dat de mee opgekomen Van Aanholt de bal naast kreeg'

Desondanks zijn er ook enkele kritische noten. Zo had PSV volgens De Volkskrant namelijk met ruimere cijfers moeten winnen. 'Zo effectief als PSV voor rust met de kansen omsprong, zo simpel hielp het een aantal grote mogelijkheden na rust om zeep. Bakayoko, De Jong en Van Aanholt misten jammerlijk. Het was bijna knap dat de mee opgekomen Van Aanholt de bal vanaf een paar meter naast in plaats van in het doel kreeg.'

'PSV kan vol vertrouwen op het vliegtuig stappen naar Oostenrijk'

Ibrahim Sangaré kopte PSV een kwartier voor tijd weer op een comfortabele marge van drie, die komende week in de return moet worden verdedigd. 'Daarmee kan PSV maandag vol vertrouwen op het vliegtuig stappen naar Oostenrijk', aldus De Telegraaf. Als dat lukt, is de ploeg nog één horde verwijderd van de eerste plaatsing voor de groepsfase van het miljarden bal sinds 2017.