Transfernieuws

'Ajax legde al contact met Stuttgart, Ito ziet transfer naar Nederland zitten'

'Ajax legde al contact met Stuttgart, Ito ziet transfer naar Nederland zitten'

02-08-2023 10:53

Ajax is met VfB Stuttgart in gesprek over de transfer van Miroki Ito, meldt Voetbal International. De Japanner heeft wel er wel oren naar om op de Nederlandse velden te gaan spelen.

Woensdagochtend bracht De Telegraaf het nieuws over de interesse van Ajax in Ito. VI doet daar in navolging nog een schepje bovenop. 'Er is al contact gelegd tussen Ajax en zijn Duitse werkgever Stuttgart', klinkt het.

Mocht Ajax door willen pakken met Ito, dan zal er een flink bedrag op tafel gelegd moeten worden. De Amsterdammers moeten volgens het weekblad zo’n vijftien miljoen euro betalen voor de Japanse verdediger, die ooit door directeur voetbalzaken Sven Mislintat voor vierhonderdduizend euro naar de Bundesliga werd gehaald.

Ito is één van de spelers die aan Ajax wordt gelinkt. Ook Josip Sutalo, Carlos Borges, Diant Ramaj, Ian Maatsen, Eduard Spertysan, Abdelbakhar Kadri en Anton Gaaei werden in de voorbije week als mogelijke versterkingen genoemd. Van Borges is de transfer naar verluidt al in kannen en kruiken: alleen de presentatie scheidt hem van het Ajax-shirt.