Exclusive

Het verlanglijstje van PSV: deze spelers hoopt Peter Bosz nog te verwelkomen

Het verlanglijstje van PSV: deze spelers hoopt Peter Bosz nog te verwelkomen

02-08-2023 14:12 Laatste update: 23:47

PSV heeft tot dusver de nodige versterkingen in huis gehaald. De Eindhovenaren pakten uit met het aantrekken van Oranje-international Noa Lang en betaalden tevens miljoenen voor Ricardo Pepi. Welke spelers hoopt de kersverse coach Peter Bosz binnenkort nog meer te verwelkomen? VoetbalNieuws geeft je een overzicht van het transferlijstje van PSV!

Aster Vranckx (VfL Wolfsburg)

De man die naar verluidt het dichtst bij een overstap naar PSV is, heet Aster Vranckx. Deze 20-jarige Belgische controleur staat sinds 2021 onder contract bij VfL Wolfsburg, dat hem destijds overnam van KV Mechelen. Vorig seizoen werd hij nog door de Bundesliga-club verhuurd aan AC Milan.

De Italianen hadden tevens een optie tot koop, maar lichtten die niet omdat Vranckx er maar mondjesmaat in actie kwam. PSV zou hem naar verluidt beschouwen als de mogelijke opvolger van Ibrahim Sangaré, die in de belangstelling staat van Nottingham Forest. Het eventuele aantrekken van Vranckx zou dan ook afhangen van de situatie rondom de Ivoriaan. PSV zou reeds een bod van twaalf miljoen euro bij Wolfsburg hebben ingediend en gaat daarmee de concurrentiestrijd aan met onder meer Burnley. Wanneer het niet lukt om Vranckx binnen te halen, staat Jerdy Schouten van Bologna nog op de schaduwlijst. Volgens het Eindhovens Dagblad is er echter nog geen bod op hem uitgebracht.

Charles De Ketelaere (AC Milan)

Een nogal verrassende naam die deze zomer aan PSV wordt gelinkt, is die van Charles De Ketelaere. De Ketelaere is net als Vranckx een Belg en geldt als één van de grootste talenten van onze zuiderburen. Hij is 22 jaar, kan zowel op tien als op rechtsbuiten uit de voeten en staat nog tot medio 2027 onder contract bij AC Milan.

I Rossoneri zou hem echter binnen Italië willen verhuren, om er zo voor te zorgen dat hij minuten maakt op topniveau en makkelijker te monitoren is. De Eindhovenaren kunnen hem tijdelijk overnemen, wellicht met optie tot koop. Nu Xavi Simons is vertrokken, is er achter de spitsen immers nog een plekje vrij. De Ketelaere zou die prima kunnen invullen, maar PSV moet rekening houden met serieuze concurrentie. Zo zou Atalanta namelijk op poleposition liggen om hem tijdelijk in te lijven. De Ketelaere zelf heeft naar verluidt wel oren naar een transfer naar PSV, maar dat probeert zijn club te voorkomen.

Davinson Sánchez (Tottenham Hotspur)

Ten slotte hoopt PSV zich altijd nog te versterken met een extra mannetje achterin. Net als de rivaal uit Amsterdam het liefst een rechtsbenige centrumverdediger. Menig vriend en vijand van de club zou daarom verrast zijn geweest toen oud-Ajacied Davinson Sánchez eraan werd gelinkt. De Colombiaan werd in 2017 voor 40 miljoen euro uit de Arena weggeplukt door Tottenham Hotspur, maar daar is hij ondertussen op een zijspoor beland.

Sánchez heeft nog een contract tot medio 2024 bij The Spurs. De Londenaren bereikten onlangs naar verluidt een akkoord met Spartak Moskou voor 15 miljoen euro, maar de 27-jarige zag het niet zitten om naar Rusland te vertrekken. De kans is zeer groot dat hij alsnog gaat, want manager Ange Postecoglou heeft geen plannen met hem. De connectie tussen Sánchez en Bosz speelt ongetwijfeld een rol bij een eventuele transfer naar het Philips Stadion.

Andere spelers die onlangs aan PSV werden gelinkt

Middenvelders: Jerdy Schouten (Bologna), Joris Chotard (Montpellier), Batista Mendy (Angers SCO), Karol Borys (Slask Wroclaw).