Transfernieuws

'PSV akkoord met Aarhus, 17-jarige Deense doelman komt snel naar Eindhoven'

'PSV akkoord met Aarhus, 17-jarige Deense doelman komt snel naar Eindhoven'

31-07-2023 17:55

PSV hoopt zich spoedig te versterken met een Deense doelman. Volgens het Eindhovens Dagblad is de club hard op weg om de 17-jarige Mikkel Markdal binnen te halen. Er zou ondertussen al een akkoord zijn bereikt met AGF Aarhus, zijn huidige werkgever.

Markdal had onlangs een stage bij PSV achter de rug en heeft daarin een goede indruk achtergelaten. Het contract van de Deense jeugdinternational liep tot het einde van dit kalenderjaar, maar hij lijkt zich snel bij de selectie van Peter Bosz te mogen voegen. Alleen een medische keuring staat dat nog in de weg. Volgens het ED heeft hij zijn ja-woord immers al gegeven.

De specifieke duur van zijn verbintenis is nog niet bekend. Clubwatcher Rik Elfrink gaat ervanuit dat het een contract voor twee of drie jaar betreft. Daarna mag hij zich op de training laten zien, om naar verwachting eerst minuten te gaan maken bij het Jong-team in de Keuken Kampioen Divisie.

Maandag meldde De Telegraaf nog dat Joël Drommel, de reservedoelman van PSV, te horen heeft gekregen dat hij mag vertrekken. Met Walter Benítez, Boy Waterman en de jonge Kjell Peersman houden de Eindhovenaren dan nog drie keepers in de selectie over.