Nieuws

Wie is Gustaf Lagerbielke? De boomlange verdediger die wordt gescout door Ajax

Wie is Gustaf Lagerbielke? De boomlange verdediger die wordt gescout door Ajax

31-07-2023 12:29 Laatste update: 5 maart - 11:15
Author profile picture

Timo Verbruggen

Ajax heeft zijn pijlen gericht op Gustaf Johan Lagerbielke. Wie is deze verdediger? VoetbalNieuws geeft meer informatie.

Lagerbielke zag op 10 april 2000 het levenslicht in Stockholm, de hoofdstad van Zweden. Inmiddels is hij dus 23 jaar en maar liefst 1,93 meter lang. De verdediger begon zijn carrière als voetballer bij Djursholm. Daar doorliep hij de jeugdopleiding.

Clubcarrière

Daarna verslond Lagerbielke ondanks zijn leeftijd al een legio aan clubs. In 2017 maakte Lagerbielke de overstap van Djursholm O19 naar AIK Fotboll. Die club verhuurde hem aan Vasalunds IF, Sollentuna FK, allebei uitkomend op het derde niveau van Zweden. Laatstgenoemde club nam hem in januari 2019 transfervrij over van AIK.

Na twee jaar en in totaal vijftig duels bij Solentuna te hebben gespeeld maakte hij de wederom transfervrij de overstap naar Västeras SK, dat uitkomt op het tweede niveau in Zweden. Op dat moment is Lagerbielke negentien jaar. Acht maanden en negentien duels later staat zijn huidige club Elfsborg voor hem op de stoep. De Zweedse topclub uit de hoogste competitie, de Allvenskan, verhuurt hem eerst nog een jaar aan laagvlieger Degerfors, maar sinds dit seizoen is Lagerbielke basisspeler bij de koploper van Zweden.

Interlandcarrière

Al sinds 2017 komt Lagerbielke uit voor de vertegenwoordigende elftallen van Zweden. Eenmaal kwam hij uit voor Zweden O17, driemaal voor de O18, eenmaal voor de O19 en tweemaal voor de O20. Op 12 januari 2023 mocht Lagerbielke voor het eerst zijn opwachting maken in het ‘grote’ Zweden. Bondscoach Janne Anderson liet de rechtspoot negentig minuten lang spelen tegen Ijsland in een oefeninterland dat met 2-1 gewonnen werd.

Kwaliteiten

Lagerbielke is een boomlange rechtsbenige verdediger die zowel verdedigend als aanvallend erg sterk is in de lucht. Ook heeft de Zweed een heerlijke trap in huis. Benieuwd naar wat beelden van de verdediger? Neem dan hier een kijkje: