Nieuws

Jonker heeft Oranje Leeuwin bijna terug: 'Hopelijk tegen Vietnam, anders later'

Jonker heeft Oranje Leeuwin bijna terug: 'Hopelijk tegen Vietnam, anders later'

28-07-2023 10:34

Er zijn positieve ontwikkelingen rondom de blessure van Lineth Beerensteyn. Dat stelt Oranje Leeuwinnen-bondscoach Andries Jonker.

Beerensteyn viel in de eerste groepswedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Portugal geblesseerd uit. De aanvalster moest het duel tegen de Verenigde Staten daarom aan zich voorbij laten gaan, maar de kans bestaat dat ze tegen Vietnam alweer in actie kan komen.

"Ze is weer op het veld en doet individuele trainingen met de fysio, maar ze is nog niet aangesloten bij de groep", begint Jonker voor de camera’s van ESPN. "We hebben goede hoop dat ze dit WK nog in actie kan komen. Hopelijk tegen Vietnam en anders later."

"Het gaat altijd om de gezondheid van de speler", vervolgt Jonker, die echt geen risico wil nemen. "Kijk, als je een WK-finale speelt dan kan je nog wel eens zeggen: wat zullen we ermee doen. Maar in deze fase gaan we geen enkel risico nemen. Zeker niet met Beerensteyn, die moet het in haar spel ook juist hebben van haar fitheid."

Dinsdagmorgen spelen de Oranje Leeuwinnen het laatste groepsduel tegen Vietnam. Om 09.00 staat de wedstrijd op de planning.