Reactie

Bergwijn blij met oefenzege: 'Moet je met honderd procent intensiteit benaderen'

Bergwijn blij met oefenzege: 'Moet je met honderd procent intensiteit benaderen'

25-07-2023 23:38

Steven Bergwijn is blij dat Ajax dinsdagavond alsnog vrij gemakkelijk wist af te rekenen met SpVgg Unterhaching. De Amsterdammers keken in de eerste helft tegen een 0-2 achterstand aan in het oefenduel, maar stelden na rust orde op zaken tegen de Duitse derdedivisionist: 5-3.

"Dit soort wedstrijden moet je gewoon winnen", aldus Bergwijn in gesprek met Ajax TV. "Het is meer om minuten in de benen te krijgen, maar ik ben wel blij dat we hem uiteindelijk gewoon winnen."

De Oranje-international tekende zelf voor de vijfde goal en erkent dat Ajax in de beginfase slap ten tonele trad. "Je ziet vooral in de eerste helft dat je zulke wedstrijden met honderd procent intensiteit moet benaderen. Ik denk dat het een les is. Het is de voorbereiding en we zijn hard aan het werk richting de competitie."

Hij ziet in ieder geval dat jonge jongens zich laten zien tijdens het trainingskamp in Duitsland. De trefzekere Mika Godts is daar één van. "Mika is een jongen die altijd zijn man opzoekt en een goede techniek en snelheid heeft. Hij is een hele goede speler."

Ajax speelt in het restant van de voorbereiding nog tegen FC Augsburg en Borussia Dortmund, alvorens op 12 augustus de Eredivisie weer begint met de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.